Снимки TrafficNews.bgМного тежко остава положението в Смолянска област, предаде репортер на TrafficNews.bg.В

...
Снимки TrafficNews.bgМного тежко остава положението в Смолянска област, предаде репортер на TrafficNews.bg.В
Коментари Харесай

Снежен капан край Пловдив! Положението по пътищата е критично

Снимки TrafficNews.bg

Много тежко остава ситуацията в Смолянска област, съобщи кореспондент на TrafficNews.bg.

В редица обитаеми места ситуацията е сериозно, стотици са без ток, в доста от по-високите елементи няма обсег Снегът в множеството региони към този момент минава близо 30 сантиметра и продължава да вали и да усилва снежната завивка.

Снегопочистващите машини, там където има такива, мъчно наваксват на темповете на снежната буря. Пътната настилка е мощно заснежена и тук-там е замръзнала. Абсолютно непроходими са част от високобалканските пътища.

Над 600 машини почистват републиканските пътища в регионите със снеговалеж, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ". Най-много машини работят в Североизточна България - в областите  Шумен, Варна, Добрич и Силистра, и в Родопите - в областите Смолян, Пазаржик и Кърджали, където снеговалежите са най-силни. Обработката на настилките продължава, с цел да се обезпечи сигурността на пътуването при зимни условия.  

Селата Виево и Момчиловци са едни от най-засегнатите. Електрозахранване там нямаше половин денонощие, а обсегът на мобилните оператори бе възобновен едвам преди минути. Пътищата са труднопроходими.







Пътищата в подножието на връх Перелик са чисто бели. Снегорините не стопират, съобщи кореспондент на TrafficNews.bg, само че пък снеговалежът е доста изобилен и мъчно машините смогват. 

Снегът се полепва по жиците, а тежестта му може да докара до повреди и скъсвания. Покрай пътя има паднали дървета. И в Смолян вали на парцали и пътната конюнктура е сходна. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР